fbpx

Massera mera

Massera mera

(Texten är sponsrad)

Att massage är bra för både kropp och själ är allmänt känt, men inte alla känner till exakt vad massagen gör för att förbättra din hälsa. Massage finns i många olika former och antingen sker en massage med ren muskelkraft eller med olika apparater och hjälpmedel. 

Produkter för massage

För att hitta bra och funktionella apparater för massage bör du först säkerställa exakt var och hur du vill massera – och vilken effekt du vill uppnå. Det finns specialprodukter som inriktar sig på olika ställen av din kropp som till exempel fötterna, nacken, ryggen, ansiktet eller multimaskiner som fungerar på flera ställen.

Några exempel på hjälpmedel vid massage är en massage-roller eller en massagepistol som du kan använda över hela kroppen, massagekudde för din rygg eller nacke – eller till och med en borste vars funktion är att massera din hårbotten.

Varför är massage bra för dig?

Det finns många anledningar till att massage är bra och den främsta är att den tar bort spänningar, stramhet och smärta i dina muskler. Massage ökar blodcirkulationen och frigöra endorfiner som är ett naturligt ämne som har smärtlindrande effekt. 

Även ämnet oxytocin frigörs och det får dig att känna lugn och ro – vilket inverkar positivt på stress. Det i sin tur gör att vi känner oss med avslappnade, lugnare, blir mindre ängsliga och sover bättre. 

Massagens inverkan vid träning

Förutom att du blir avslappnad av massage så hjälper en massage till att återhämta sig mer effektivt och därigenom göra träningen mer funktionell. En bra massage ökar din flexibilitet och minskar din träningsvärk. Genom att blodcirkulationen ökar så får du bättre syresättning av hela kroppens muskler och det gör så att du kanske orkar lite mer än du annars skulle gjort. Då massage gör dig mer flexibel så skyddar det dig mot skador som annars kan uppstå för att dina muskler är stela och spända. Den bästa kombinationen vid träning är regelbundet massage och att stretcha ordentligt efter träningen.

Regelbunden massage

Att få regelbunden professionell massage vore det ultimata, men så ser verkligheten inte ut för de flesta – och det är då bra att det finns hjälpmedel som gör så att du ändå kan massera dina muskler regelbundet. Med dagens möjligheter kan du ofta sköta stora delar av massagen på egen hand med hjälp av smarta massageverktyg – som på ett professionellt sätt hjälper så att du slappnar av och får förbättrad blodcirkulation i hela kroppen. För att inte tala om att du blir avslappnad, mindre stressad och orolig, lugnare samt får mycket bättre sömn. 

BEDST I TEST OG PRIS!

🥇 Musclepain massagepistol

musclepain massagepistol